Sverige

Juli 2010

Kontoret i Sverige jobber hardt og nye mennesker er ansatt det siste året. De selger stadig flere system og det til større kunder enn før. Borås er i full drift med hovedbibliotek og alle sine filialer.

Sept 2009

Jeg besøker Växjökontoret i vår høstferie. Greit å holde seg oppdatert på det som skjer på det svenske markedet.

Siste nytt 11 juni 2009!!

Borås stad väljer Mikromarc 3 och CS Library

Borås stad blir nästa kommun som byter sitt gamla bibliotekssystem mot Mikromarc 3 och CS Library. Efter en mycket noggrann upphandling och mer än ett och ett halvt års förberedelser föll valet på Bibliotekscentrums system.
– Det är en mycket glädjande order för oss och för folkbiblioteken i Sverige. Den bekräftar att det monopol som länge rått på den svenska folkbiblioteksmarknaden definitivt har upphört. Biblioteken i Sverige vill ha en öppnare marknad med en fungerande konkurrens vilket man får nu, säger Bibliotekscentrums vd Marcus Nilsson.
Borås stad blir med sina 100 000 invånare den hittills största kommun som valt att gå över till Mikromarc 3. Särskilt glädjande för invånarna i Borås är att kommunen också valt att köpa in CS Library som skapar flera möjligheter till interaktivitet och kommunikation.
– Innan vi valde Mikromarc gjorde vi ett omfattande förberedelsearbete. Bibliotekscentrum har ett mycket gott renommé bland användarna. Vi har medvetet väntat in ett modernt system med utvecklingspotential. Det är det vi ser i Mikromarc 3, säger Borås stads bibliotekschef Britt-Inger Lindqvist.
I Borås stad införs Mikromarc 3 i tio kommunbibliotek, fem gymnasiebibliotek, 10 skolbibliotek och i bokbussverksamheten. Totalt får systemet 120 licensierade användare. Ordervärdet för Bibliotekscentrum uppgår under avtalstiden till cirka 3,5 miljoner kronor.

*********************************

I mange år har vi hatt et eget firma i Sverige som heter Bibliotekcentrum. Det ligger i Växjö. Firmaet er et heleid datterselskap av Bibliotekenes IT-Senter AS.

Reblog this post [with Zemanta]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s