Stikkord

,

Sande finnes flere steder i landet, men i Vestfold finnes Sande bibliotek som jeg besøkte i dag.
Biblioteket lå tidligere i ungdomsskolen rett utenfor byen, men skolen trengte mere plass og biblioteket flyttet inn i sentrum. Jeg forstod at dette hadde ikke vært helt populært og det hadde vært noen krasse leserinnlegg om at et bibliotek ikke var det rette å plassere i sentrum i et stort ledig butikklokale. At biblioteket generer masse trafikk var det nok en del som ikke hadde fått med seg og det virket som om motviljen nå hadde snudd. Ved å ligge i sentrum er det kort vei, ikke minst for de eldre som bor i blokkene rett rundt biblioteket. I sommer hadde de en økning på 60% i utlånet pga den nye plasseringen og det er jo lettere å gå innom når det ligger i sentrum i stedet for å kjøre ut til skolen.
Biblioteket har mange arrangement for barn/unge og foreldrene følger dem til biblioteket og benytter selv ventetiden til å shoppe eller til et kafébesøk. Altså en vinn vinn situasjon.
Biblioteket er et kombinasjonsbibliotek med barneskolen og det var et yrende liv da jeg kom i dag tidlig. Normalt åpner biblioteket kl. 11:00, men skolen har avtale om besøk utenom denne tiden. Tydelig at dette var populært og elevene køet opp foran skranken for å låne bøker og film.

Kommunen har fått et flott bibliotek og utlånet har økt betraktelig. De som besøker biblioteket blir møtt av lyse og trivelig lokaler med lett adkomst. Her er det en flott og oversiktlig skranke rett ved inngangen.

Skranken sett inne fra biblioteket.

Her kan du se det meste av biblioteket fra skranken. Det er brukbart med plass til barn og unge og helt bakerst i biblioteket er det en egen ungdomskrok.

Ungdomskroken.

De har fått mye ut av et relativt lite areal.

Biblioteket har ryddet bra i sin samling etter flyttingen og det skulle være bøker for de fleste her.