Stikkord

, ,

Tirsdag 15. september ble det nye læringssenteret på Nøtterøy VGS høytidelig åpnet av fylkesordfører Per-Eivind Johansen. Biblioteket eller læringssenteret fremstår som et av landets mest moderne skolebibliotek. Alle bøker er utstyrt med RFID-brikke og prøver man å ta med en bok ut av biblioteket uten å låne den først nekter døra å åpne seg. Biblioteket ligger i hovedinngangen til skolen og alle sluses gjennom dette for å komme inn og ut av skolen. Hele bygget er enda ikek ferdig, men forventet ferdigstilling er i løpet av uke 49.

En av de ivrige sjelene for dette prosjektet er skolens bibliotekar, Torunn Aas og her står hun utenfor skolen og viser hvordan de har lagt semitransparente bilder på vinduene inn til biblioteket. Rett over vinduene er det retningsbestemte høyttalere som gir deg info om hva du ser på bildene.

Biblioteket fremstår som en spennende arena for nye ideer i et bibliotek og de har fått laget en lesesirkel hvor elever kan sette seg ned med en bok eller PC. Sirkelen er full av sekker man kan sitte på eller bruke som ryggstød.

Biblioteket har også en egen lyttestol hvor du i fred og ro og uten å forstyrre andre kan lytte til musikk eller en lydbok.
Interiør og design er levert for det meste av BS-Eurobib.

I biblioteket har de også fått plass til en sirkel med lyddusj og et tak som er en del av en globus. Bildet på globusen er et satelittbilde tatt den 22. juni i år og der kan man se isforholde akkurat den dagen. Denne rotunden inneholder bøker og info klima o.l. Her har elevene også laget infofilmer og lyd som går hele tiden.

Nordkalotten slik den så ut 22. juni 2009.
Artig og kreativt påfunn til å visualisere klodens miljøendringer med.

Her klippes snoren av fylkesordfører Per-Eivind Johansenog den daler mot bakken.

Skolens rektor Harald Møller var meget fornøyd med nye lokaler og var stolt over samarbeidet med Nøtterøy kommune som eier tomta den vidergående skolen står på.

Bibliotekar Torunn Aas og rektor Harald Møller.